Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@17:02:32 GMT

ارتباط تغذیه با بیماری‌های عصبی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۰۸۰۱۷

ارتباط تغذیه با بیماری‌های عصبی چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، «سید مجتبی یاسینی» با بیان این که در خصوص ارتباط بیماری‌های عصبی با تغذیه در بین عوام باورهای زیادی وجود دارد، اظهار می‌کند: به عنوان مثال گفته می‌شود که مصرف سردیجات و ترشیجات در کسانی که بیماری‌های اعصاب دارند، مضر هست اما از نظر علمی و در کتب و مقالات روانپزشکی اعتقادات ضد و نقیضی در این باره وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ارتباط با تاثیر قطعی تغذیه بر بیماری‌های اعصاب، تصریح می‌کند: آنچه دقیقا مشخص شده، ارتباط بیماری‌های پانیک یا حمله وحشت با خوردن هر نوع ماده ترش است چرا که چیزهای ترش میزان اسید بدن را بالا می‌برد و این اسید می‌تواند شروع حملات وحشت باشد حتی این افراد باید از مصرف ماست ترش هم پرهیز کنند.

استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با یادآوری این که در مورد بیماری‌های دیگر عصبی نیز اطلاعات ضد و نقیضی وجود دارد، می‌گوید: برای پیشگیری از فراموشی در سنین بالا مصرف امگا 3 توصیه می‌شود اما این ماده زمانی موثر خواهد بود که میزان ویتامین ب بدن کافی باشد.

وی در رابطه با بیماری افسردگی نیز اظهار می‌کند: در خصوص افسردگی مقالات زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد این بیماری ارتباط مستقیمی با میزان ویتامین دی بدن دارد به طوری که اگر این ویتامین را در سطح طبیعی نگهداریم، احتمال بروز افسردگی در فرد کمتر است. البته دیده شده که در افراد مبتلا به افسردگی میزان ویتامین دی فرد پایین‌تر از حد معمول است.

یاسینی اضافه می‌کند: در خصوص بیماری اسکیزوفرنی نیز گفته شده که برخی از غذاها و سبزیجات دارای ترکیبی شیمیایی خاص «ان.استیل ‌سیستئین» هستند می‌توانند روی علائم اسکیزوفرنی اثر درمانی داشته باشند این اسید آمینه در انگور قرمز و سبزیجاتی مانند هویچ و لوبیا سبز وجود دارد که به کاهش کمی از علائم آن کمک می‌کند.

وی در رابطه با ارتباط تغذیه و بیش فعالی، بیان می‌کند: مقالاتی وجود دارد که نشان می‌دهد ارتباط زیادی بین منیزیم خون و بیش فعالی وجود دارد البته در رابطه با نقش ویتامین‌د3 در بروز بیش فعالی هم گفته شده که می‌تواند تاثیرگذار باشد چرا که این ویتامین روی دوپامین و سراتونین که جزء انتقال دهنده‌های عصبی هستند، تاثیر می‌گذارد و می‌تواند در بروز بیش‌فعالی نقش داشته باشد.

این متخصص اضافه می‌کند: البته در خصوص بیش‌فعالی موارد ضد و نقیض زیادی وجود دارد که تاثیر مصرف چیزهای محرکی مانند کاکائو در تشدید آن از دیگر موارد یادشده است.

وی با اشاره به نقش تغذیه بر بیماری اضطراب، خاطرنشان می‌کند: گفته می‌شود که پروبیوتیک‌ها موادی هستند که می‌توانند، بسیار موثر باشند و البته موادی مانند ماست‌های پروبیوتیک و نوشابه‌ها می‌توانند در کاهش اضطراب موثر باشند.

این متخصص اعصاب و روان تاکید می‌کند: در خصوص بیماری‌هایی مانند سردردهای میگرنی، مشخص شده است که موادی مانند ادویه‌جات تند، پنیر کهنه و ماست ترش می‌تواند در بروز و تشدید آن تاثیرگذار باشد.

البته «سید کاظم کاظمینی» متخصص طب سنتی ایرانی نیز با تاکید بر حذف مواد شیرین و قندی از رژیم غذایی افراد بسیار عصبی، اظهار می‌کند: افرادی که بسیار عصبی هستند باید مواد قندی و شیرین را از خوراک‌شان حذف کنند تا به مدت چهار هفته موادی همچون عسل، خرما، پسته، ارده، حلوا ارده، شیره خرما، روغن کنجد و سرخ کردنی را مصرف نکنند.

وی مصرف یک گل کاهو با سکنجبین به عنوان عصرانه را موثر در کنترل وضعیت آن‌ها دانست و گفت: این افراد یک روز در میان، آش جو با چاشنی تمر هندی بخورند و در مصرف سایر شیرینی‌ها نیز امساک کنند چرا که در کنترل عصبانیت شدیدی که منجر به تپش قلب و لرزش دست‌ها می‌شود، این اغذیه بسیار مفید هستند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یزد ویتامین افسردگی سبزیجات طب سنتی رژیم غذایی قلب افسردگی تغذیه رژیم غذایی سبزیجات طب سنتی ویتامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۰۸۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دانشمندان خوردن روزی دو تخم‌مرغ را توصیه می‌کنند؟

تخم‌مرغ که در بسیاری از یخچال‌های خانگی جز اصلی تغذیه روزانه محسوب می‌شود، چیزی فراتر از یک گزینه همه‌کاره و خوشمزه است.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایتنا، تحقیقات اخیر دلایل متعددی را برای گنجاندن دو تخم مرغ در رژیم غذایی روزانه نشان می‌دهد.

تخم مرغ بسیار فراتر از یک غذا است و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است. تحقیقات دانشمندان از مزایای مصرف روزانه دو تخم‌مرغ می‌گوید.

سلامت چشم
تخم مرغ حاوی آنتی اکسیدان های قوی مانند لوتئین و زآگزانتین است که برای حفظ سلامت چشم بسیار حیاتی هستند. این آنتی اکسیدان‌ها در ماکولا، بخشی از چشم که مسئول بینایی مرکزی است، متمرکز شده‌اند.

دانشمندان در تحقیقی که در یک مجله علمی آمریکایی به نام «بایگانی‌های چشم‌پزشکی» منتشر شد، مقدار مناسب تخم مرغ مورد نیاز برای محافظت از چشمان را بررسی کردند.

در این مطالعه بررسی شد که آیا مصرف تخم مرغ کافی می تواند از بیماری «تباهی لکه‌زرد» که منجر به کوری یا انحطاط چشم می‌شود، جلوگیری کند.

در نهایت این مطالعه نشان داد که خطر ابتلا به این عارضه در بین افرادی که به مدت دو سال و به صورت روزانه دو عدد تخم مرغ مصرف می کردند، ۴۴ درصد کمتر است.

 سوپر غذای تقویت کننده مغز
یکی از مزایای برجسته مصرف دو عدد تخم مرغ در روز، تاثیر مثبت آن بر سلامت مغز است. تخم مرغ منبعی غنی از کولین است که یک ماده مغذی حیاتی برای رشد و عملکرد مغز است.

در مطالعه ای که در مجله «عصب‌زیست‌شناسی یادگیری و حافظه» منتشر شد، شرکت کنندگانی که روزانه دو عدد تخم مرغ در طول چهار هفته خوردند، بهبود قابل توجهی در سطح حافظه و تمرکزخود نشان دادند.

مدیریت طبیعی وزن
تخم مرغ همچنین منبع بسیار خوبی از پروتئین‌های با کیفیت بالا و چربی‌های سالم است.

مطالعات نشان می دهد که شروع روز با تخم مرغ می تواند منجر به مصرف کالری کمتر در طول روز در مقایسه با جایگزین‌های غنی از کربوهیدرات مانند غلات صبحانه شود. این موضوع می تواند یک استراتژی مفید برای کسانی باشد که به دنبال مدیریت موثر وزن خود هستند.

علاوه بر این، تخم مرغ حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که به جلوگیری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و برخی سرطان‌ها کمک می‌کند.

بنابراین بهتر است که در هر صبحانه جا را برای خوردن دو تخم مرغ باز کنید تا بهتر ببینید و بهتر فکر کنید و از چاقی و بیماری‌ها در امان بمانید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • چرا دانشمندان خوردن روزی دو تخم‌مرغ را توصیه می‌کنند؟
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D