Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@10:39:25 GMT

بیش‌فعالی در بزرگسالان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۱۵۳۱۵

یک روان‌شناس گفت: بزرگسالان نیز درست مانند کودکان ممکن است که به اختلال بیش‌فعالی دچار شوند و از عوارض آن رنج ببرند.

جمشید قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر این‌که بیش‌فعالی در بزرگسالان عارضه رایجی است، اظهار کرد: بیش‌فعالی بزرگسالان می‌تواند بر اثر وراثت و یا عوامل اکتسابی شکل بگیرد؛ در واقع عده‌ای از بزرگسالان ممکن است که بیش‌فعالی را از والدینشان به ارث ببرند و عده‌ای نیز به خاطر عواملی از جمله استرس و اضطراب طولانی‌ مدت و عمیق به این عارضه دچار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روان‌شناس ادامه داد: برخی بزرگسالان بیش‌فعال کسانی هستند که در کودکی بیش‌فعال بوده و متاسفانه تحت درمان قرار نگرفته‌اند. از این‌رو درمانگر برای بررسی علل این اختلال، کودکی فرد را مورد واکاوی قرار می‌دهد. همچنین برخی در سنین بالا به اختلال بیش‌فعالی مبتلا می‌شوند و متاسفانه این عارضه روی همه روابط اجتماعی، خانوادگی و تحصیلی‌شان تاثیر منفی می‌گذارد و زندگی روزمره فرد مبتلا را مختل می‌کند.

وی با تاکید بر این‌که درمانگر برای تشخیص بیش‌فعالی در بزرگسالان، تاریخچه کودکی فرد را مورد بررسی قرار می‌دهد، افزود: بیماری‌هایی از جمله پرکاری تیرویید می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به بیش‌فعالی در بزرگسالان باشد. علایم اختلال بیش‌فعالی نیز در کودکان و بزرگسالان با یکدیگر متفاوت است و در کودکان علایمی از جمله گم کردن مکرر وسایل، حواس‌پرتی، آزار رساندن به دیگران، کمبود توجه و اشتباهات مکرر را شامل می‌شود.

قربانی تصریح کرد: ناتوانی در مدیریت زمان، مشکل در آغاز کردن وظایفی که بر دوش فرد است، عدم تمرکز، کم‌هوشی، درنگ در اجرا کردن، تردید در تصمیم‌گیری، عصبانیت مکرر و زودرنجی، پایین بودن آستانه تحمل، بی‌حوصلگی و تصمیمات ناگهانی برخی از علایم بیش‌فعالی در بزرگسالان است. با این وجود اختلال ADHD را فقط درمانگر متخصص می‌تواند تشخیص دهد و هیچ‌کس درمان‌های من‌درآوردی و ناآگاهانه را در پیش بگیرد. ضمن این‌که ممکن است چند اختلال روحی علایم مشکرک داشته باشند و فرد را دچار اشتباه کنند.

این روان‌شناس خاطرنشان کرد: درمان بیش‌فعالی می‌تواند غیر دارویی و یا ترکیبی از روان‌درمانی، دارودرمانی، رفتاردرمانی و درمان‌شناختی رفتاری باشد. البته رژیم درمانی و تغذیه درمانی نیز نقش چشمگیری در کنترل بیش‌فعالی دارد و متاسفانه بسیاری از ما توجهی به وضعیت نامناسب تغذیه‌هایمان نداریم. در حالی که به گقته کارشناسان تغذیه، مصرف اقلامی از جمله حبوبات، تخم مرغ، کشمش و خرما تا حد زیادی بی‌قراری و بیش‌فعالی در بزرگسالان را کنترل می‌کند.

وی با تاکید بر این‌که رژیم‌درمانی باید زیر نظر پزشک متخصص باشد، یادآور شد: بهبود خلق و خو با روش‌های اصولی به مرور زمان منتج به رفع بیش‌فعالی بزرگسالان می‌شود. متاسفانه امروزه زندگی قریب به اتفاق ما اصولی نیست و همین موضوع اختلالت روانی و روحی را تشدید می‌کند. علی‌الخصوص زنانی که ورزش نمی‌کنند و تغذیه نادستی ندارند باید دیر یا زود شاهد از بین رفتن خودشان باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۱۵۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش روز جهانی اتیسم در رشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گیلان ؛ داوود قیصر نژاد رییس هیات مدیره انجمن حامیان اتیسم گیلان در این مراسم با اشاره به اینکه ۳۵۰ کودک اتیسیمی تحت پوشش این انجمن هستند گفت: به این کودکان در ۲۰ رشته ورزشی، هنری و آموزشی خدمات ارائه می‌شود.
وی بیشترین چالش خانواده‌های اتیسمی را کمبود امکانات آموزشی برای کودکان اتیسم و نبود مجتمع نگهداری از این کودکان و مشاغل برای بزرگسالان اتیسمی عنوان کرد.
اتیسم یا اختلال خود درماندگی نوعی اختلال روانی – ذهنی است که بعد از ۱۲ ماهگی قابل تشخیص است.
اگرچه عوامل ژنتیکی، ازدواج خانوادگی، سن بالای مادر و مشکلات دوران بارداری در ابتلا به اتیسم موثر است، اما هنوز علت اصلی ابتلا به اتیسم مشخص نیست.
در گیلان بیش از ۷۰۰ کودک و بزرگسال مبتلا به بیماری اتیسم وجود دارد.

دیگر خبرها

  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • از روان تا درمان
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • اعتراض به آرایش غلیظ سحر دولتشاهی در سریال جنجالی: اجازه این کار را نداریم!